Патување на кое ќе се надомести за седењето дома – Трае 136 дена и се шета низ 27 земји

Иако крузерот моментално не се чини како најпаметно место за летување, поради сите рестрикции и протоколи како последица на пандемијата, сепак надежно, Viking World Cruise планира големо патување кон крајот на 2021-ва година.

patuvanje-na-koe-ke-nadoknadime-za-sedenjeto-doma-trae-136-dena-i-se-sheta-niz-27-zezmji-1_resize.jpg

Поаѓањето е закажано за 24.12.2021 година од Флорида, а патувањето ќе трае вкупно 136 денови. Во текот на патувањето ќе се посетат 27 земји и ќе се застане на 56 светски точки, додека ќе се преспива низ 11 градови.

patuvanje-na-koe-ke-nadoknadime-za-sedenjeto-doma-trae-136-dena-i-se-sheta-niz-27-zezmji-2_resize.jpeg

Патниците ќе запловат кон Мексико и Колумбија, потоа ќе поминат низ Панамскиот канал и ќе пристигнат до Средна и Северна Америка.

Потоа следи тура преку Тихиот Океан со неколку застанувања на Хаваите, па до Нов Зеланд, Австралија, Азија и Блискиот Исток.

patuvanje-na-koe-ke-nadoknadime-za-sedenjeto-doma-trae-136-dena-i-se-sheta-niz-27-zezmji-4_resize.jpg

На крајот, Лондон е последната дестинација.

Цената за околу 930 патници, колку што собира крузерот, е нешто над 45.000 евра.

patuvanje-na-koe-ke-nadoknadime-za-sedenjeto-doma-trae-136-dena-i-se-sheta-niz-27-zezmji-5_resize.jpg

Секако, работите се под знак прашалник, како што е и завршувањето на пандемијата. 

Точката на поаѓање е малку недостапна и далечна за нас, но можеби оние кои ќе имаат можност, нема да пропуштат ваква шанса доколку работите се подобрат наредната година. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *