Родители споделуваат смешни фотографии – Како се справуваат децата со учењето на дистанца?

Изгледа дека на децата веќе им е „преку глава“ од пандемијата, а овие фотографии го прикажуваат токму тоа – како ли ќе изгледа кога кај нас ќе почне школската година?

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-01.jpg

Пандемијата промени многу работи, дури и начинот на кој децата ја следат наставата. Кај нас, некои ученици ќе следат настава со физичко присуство, а некои онлајн. Слична е ситуацијата и во многу држави ширум светот.

Но, не е доволно само да започне наставата, туку истата и правилно да се спроведе, а посебно за онлајн наставата ќе биде потребен многу голем труд за децата да не ја изгубат залудно годината помината во спиење пред компјутер. Наставниците, учениците, а и родителите повторно ќе имаат голема улога.

На малите деца е тешко да им се задржи вниманието со настава во живо, па само замислете што се случува кога треба да ги следат часовите од дома.

Некои родители се обиделе да најдат доза хумор во целата ситуација, па почнаа да споделуваат смешни фотографии од нивните деца додека ги следат часовите.

Изразите на нивните лица јасно кажуваат дека им е преку глава од виртуелни лекции и едвај чекаат да помине целава ситуација.

Во продолжение можете да погледнете дел од најинтересните фотографии:

„Кога имате 5 години и на првиот училишен ден во животот очекуваат да знаете како да читате, да пишувате на тастатура и да праќате мејлови“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-02.jpg

И мачката сака да учествува во часот

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-03.jpg

„Еве како нашиот петтоодделенец се справува со овој понеделник. Носењето маска за чума за време на онлајн предавање најдобро ја сумира 2020-та“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-04.jpg

„Наставничката ми испрати порака да ја разбудам“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-05.jpg

„Вториот ден од онлајн часови“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-06.jpg

Часовите не се секогаш интересни

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-07.jpg

„Видео повик кој требаше да трае само 40 минути“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-08.jpg

„Како поминавте на училиште – како слика 1 или слика 2? (Ова се моите внуци)“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-09.jpg

„Поминаа само 43 минути од првиот училишен ден“

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-10.jpg

Повеќе не се ни обидува да остане будна

roditeli-spodeluvaat-smeshni-fotografii-kako-se-spravuvaat-decata-so-uchenjeto-na-distanca-11.jpg

Извор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *