Ужасни јавни тоалети, договорени бракови: 9 факти за животот во Тунис

Некои мајки бираат невести за своите синови дури и во јавните бањи, а стапувањето во брак со одредена личност подразбира стапување во блиска и нераскинлива врска со целото негово семејство.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-01.jpg

Дали некогаш сте се запрашале каков е животот во Тунис? Какви правила и навики на функционирање важат во оваа афричка земја? 

Интересни факти за животот во Тунис:

Локалните жени изгледаат помодерно од што мислиме

Иако станува збор за муслиманска држава, тие го сакаат западниот стил. Од традиционална облека до мини здолништа, на улиците може да видите сѐ.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-02.jpg

Ако повикате такси, бидете подготвени дека ќе го делите со други патници

Возилото може да изгледа и како мини комбе, а вие да си платите само за своето седиште. Добивка е што ќе платите евтино, а мана е што ќе се возите со низа случајни патници.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-03.jpg

Основните продукти се евтини и стандардот на живот не е висок

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-04.jpg

Јавните тоалети може да ве згрозат

Во лоша состојба се дури и оние кои се наоѓаат во близина на некои попознати туристички атракции.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-05.jpg

Како турист лесно може да фатите дијареа

Вашиот стомак може да реагира бурно на тамошната вода од чешма и продукти за исхрана, па затоа пијте секогаш вода од шише и не купувајте храна од сомнителни локали.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-06.jpg

Во традиционалните семејства, мајките сѐ уште избираат невести за своите синови

Некои мајки бираат невести за своите синови дури и во јавните бањи, а стапувањето во брак со одредена личност подразбира стапување во блиска и нераскинлива врска со целото негово семејство, постојани посети и комуникација, а не само на неколку часа еднаш во седмицата.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-07.jpg

Изгледот на слабите жени не се смета за идеален

Во Тунис ја нема опседнатоста со слаб изглед, локалните жени сметаат дека здравата тежина е всушност идеална тежина. Но, интересно е што жените од повисоките социјални кругови полека почнуваат да сметаат дека послабата фигура е поатрактивна.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-08.jpg

На локалните мажи им се слабост жените од другите земји

Многу мажи сакаат да освојат некоја од туристките која е во посета на нивната земја и со неа да ја напуштат својата земја.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-09.jpg

Во многу куќи во Тунис ги нема модерните направи без кои ние денес не можеме да функционираме

Од машини за перење до клима уреди, многу домови во оваа земја функционираат без модерните изуми.

uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-10.jpg
uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-13.jpg
uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-12.jpg
uzhasni-javni-toaleti-dogovoreni-brakovi-10-fakti-za-zhivotot-vo-tunis-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *