Џуџеста жаба, џиновски лимон: 10 фото докази дека големината е релативна работа

Oд џиновски коњ до џуџест влекач, големината на некои работи ќе ве изненади…

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-01.jpg

Кога ќе се спомене коњ, слон или жаба – ништо не ве изненадува, ниту ви изгледа чудно. Но, тоа е само на прв поглед.

Замислете ја најмалата жаба од само 7 милиметри или пак опашката на слонот одблиску…

Фото докази дека големината е релативна:

Грациозен коњ покрај девојка од 165 сантиметри

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-02.jpg

Мачки на иста возраст, само едната малку „повитка“

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-03.jpg

Најмалата жаба

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-04.jpg

Џуџест влекач

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-05.jpg

Опашка на слон одблиску

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-06.jpg

Човечка рака vs. шепа од мечка

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-07.jpg

„Мала“ тиквичка

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-08.jpg

Џиновски лимон

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-09.jpg

„Кога си висок колку нечии нозе“

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-10.jpg

„Дрвената лажица која баба ми ја користи секој ден од 1955“

10-foto-dokazi-deka-goleminata-e-relativna-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *