Заби од ајкула, песок од 200 земји: Најчудните сувенири што луѓето си ги донеле од патувањата

Oд лижавче со „скорпија“ од Мексико од јајце до егзотична птица од Австралија… Кој е најчудниот сувенир кој вие сте си го донеле од некое патување?

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-01.jpg

Дали и вие задолжително си носите по некој сувенир од патувањата?

И додека поголемиот дел од нас се задоволуваат со магнет, приврзок за клучеви или разгледница, некои луѓе имале среќа да си донесат дома навистина интересни сувенири од нивните патувања низ светот.

Уникатни сувенири од земјите низ светот:

Чудно јајце од некој вид на птица во Австралија

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-02.jpg

Пенкало од Франција што личи на багет

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-03.jpg

Лижавче од Мексико во вид на скорпија

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-04.jpg

Знак „пази куче“ од разни земји

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-05.jpg

„Математички“ часовник од Хрватска

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-06.jpg

Банкноти од Зимбабвме

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-07.jpg

Заби од ајкула од Флорида

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-08.jpg

Шолја за кафе од Дизниленд

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-09.jpg

Песок од 200 земји низ светот

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-10.jpg

Рачно направен шах од Зимбабве

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-11.jpg

Сувенир крава со крилја од Јапонија

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-12.jpg

0 евро банкнота од Берлин, Германија

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-13.jpg

Шапка од Мексико

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-14.jpg

Чај од Стразбур, Франција

zabi-od-ajkula-pesok-od-200-zemji-najchudnite-suveniri-shto-lugjeto-si-gi-donele-od-patuvanjata-15.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *