Како од бајка – удобни домови сместени во стари градби (фото)

Старите градби можат да бидат навистина посебни. Тие кријат многу приказни и имаат шарм што нема да го најдете во новите згради или куќи.

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-01.jpg

Токму затоа домовите во овие градби изгледаат многу интересно. Некои од нив можеби биле целосно променети, но има и такви чиј оригинален дизајн останал недопрен.

Во продолжение погледнете неколку вакви домови кои изгледаат навистина магично:

„Се преселив овде пред 4 години. Градбата е стара викторијанска црква и навистина ја сакам оваа просторија“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-02.jpg

„Мојот удобен стан од 1920-тите“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-03.jpg

„Во мојата куќа има камин што загрева две простории“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-04.jpg

„Сите прозорци изгледаат магично во различен дел од денот. На пример, овој прозорец изгледа најдобро претпладне“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-05.jpg

„Мојата куќа била полициска станица, а тоалетот бил ќелија. Уште си стои оригиналниот прозорец“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-06.jpg

„Мојот дом во Пенсилванија бил изграден во 1930-та“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-07.jpg

„Можеби каминот е лажен, но огромниот часовник е од 1900-тите“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-08.jpg

Фарма од 17-тиот век претворена во удобен дом

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-09.jpg

Мала удобна кујна во Берлин

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-10.jpg

Дрвена куќа со спирални скалила

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-11.jpg

„Конечно завршивме со реновирање на дневната. Куќата е изградена во 1980-тите“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-12.jpg

„Ова е дневната на еден пријател во Бруклин. Неговиот стан е направен во стара црква“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-13.jpg

„Станот е сместен во стара фабрика за моливи“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-14.jpg

„Мојот викторијански стан во Шкотска“

kako-od-bajka-udobni-domovi-smesteni-vo-stari-gradbi-foto-15.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *