Енцо – златниот ретривер со генетска мутација кој освојува на прв поглед (фото)

Златниот ретривер Енцо Виола е вистинска Инстаграм ѕвезда. Ова кученце е родено со ретка генетска мутација заради која има црна дамка на лицето.

enzo-zlatniot-retriver-so-genetska-mutacija-koj-osvojuva-na-prv-pogled-01.jpg

Но, токму овој недостаток му носи над 180 илјади следбеници на Инстаграм.

View this post on Instagram

So close and yet so very far away.

A post shared by Enzo Viola (@mister.enzoviola) on

„Тој е посебен, навистина, освојува на прв поглед. Оваа црна дамка никако не влијае на неговиот живот“ – вели неговата сопственичка Клариса Кастро.

Енцо бил најразиграно кутре во леглото и затоа се одлучиле да си го земат токму него.

Вистински убавец, нели?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *