Зошто обратната каубојска секс поза е одлична? (18+)

За доминантни и самоуверени жени оваа варијација на каубојската поза е совршена. Партнерот дефинтивно ќе ужива.

zoshto-obratnata-kaubojska-seks-poza-e-odlichna-01.jpg

Има жени кои сакаат да бидат одгоре затоа што така ја чувствуваат моќта што ја имаат врз нивниот партнер и имаат поголема контрола над своето задоволство.

Стандардната каубојска поза кога жената е горе е во ред, но за да внесете малку свежина може да се обидете со обратната каубојска поза.

Плус, придобивка од оваа поза е што партнерот не ве гледа директно во очи, доколку сте срамежливи или пак сте ранливи поради несигурностите околу своето тело.

zoshto-obratnata-kaubojska-seks-poza-e-odlichna-02.jpg

Одлично е што и пенетрацијата во оваа поза е под поинаков агол со споредба со класичната каубојска.

Можете и сами да си го стимулирате клиторисот со прстите или пак да му кажете на партнерот да го стори тоа.

zoshto-obratnata-kaubojska-seks-poza-e-odlichna-05.jpg

Што треба да запомните при обратната каубојска поза:

– Не брзајте, фатете ритам и прилагодувајте си го аголот како што ви одговара вам.

– Не плашете се да доминирате, вие сте горе и ако е потребно кажете му на партнерот да ги свие колената или да го промени темпото, сѐ во зависност од вашите желби.

zoshto-obratnata-kaubojska-seks-poza-e-odlichna-04.jpg

– Сега не морате да го гледате партнерот во очи, па можете комплетно да се посветите на чувствата и уживањето.

– Бонус е ако задникот ви е омилен атрибут од телото, сега тој ќе биде во фокусот на вниманието и вашиот партнер ќе ужива во глетката.

zoshto-obratnata-kaubojska-seks-poza-e-odlichna-03.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *