Модерните „Ромео и Јулија“ кои се вљубија гледајќи се од тераса, сега ќе се венчаат

Се сеќавате ли на парот од Италија кој се заљуби преку прозор за време на карантинот? Од испишано име на зграда и допишување на Инстаграм до брак после карантинот – приказната за модерните „Ромео и Јулија“.

modernite-romeo-i-julija-koi-se-vljubija-gledajkji-se-od-terasa-sega-kje-se-venchaat-01.jpg

За време на строгиот карантин, Италијанците речиси секој ден излегуваа на прозорци и тераси за да пеат и свират на инструменти, со што си помагаа да го поткренат духот во тешките времиња.

modernite-romeo-i-julija-koi-se-vljubija-gledajkji-se-od-terasa-sega-kje-se-venchaat-2.jpg

Така, Мишел и Паола кои живеат во две спротивни згради, се вљубија на прв поглед преку тераса, а кога тој го дознал нејзиното име, го испишал на чаршаф на неговата зграда.

modernite-romeo-i-julija-koi-se-vljubija-gledajkji-se-od-terasa-sega-kje-se-venchaat-3.jpg

За време на карантинот, парот се запознаваше преку пораки, а сега, неколку месеци подоцна, тие соопштија дека ќе се венчаат.

„Со сигурност ќе се венчаме, а ни остана уште да одбереме датум. Размислуваме за церемонија на големата тераса на кровот од мојата зграда, што ќе има смисла бидејќи се запознавме на нашите балкони.“ – открива 40-годишната Паола.

modernite-romeo-i-julija-koi-se-vljubija-gledajkji-se-od-terasa-sega-kje-se-venchaat03.jpg

Додека траеше карантинот парот се допишуваше на Инстаграм и разговараше на телефон, а за првпат се сретнаа дури во мај, во локалниот парк во Верона.

Уште по првата средба сфатиле дека се такви какви што се замислувале и се доживеале како сродни души, а брзо потоа испланирале да се вселат заедно.

modernite-romeo-i-julija-koi-se-vljubija-gledajkji-se-od-terasa-sega-kje-se-venchaat-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *