Пазар за дијаманти, пазар за инсекти: 18 најчудни пазари во земјите низ светот

Пазар за камили, пазар за предмети за вуду магии, пловечки пазар за цвеќе… Локалните пазари ја доловуваат вистинската слика за земјите.

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-01.jpg

Локалните пазари се атракција за туристите. Тие ја даваат вибрацијата на локалците и ви ги демонстрираат нивните навики.

Некои од нив се толку чудни што ќе ве остават без зборови:

Пазар за риби и морски плодови во Токио, Јапонија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-02.jpg

Пловечки пазар за цвеќе во Амстердам, Холандија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-03.jpg

Пазар на шини од воз во Тајланд

Воз минува 8 пати на ден и продавачите ја прибираат робата на страна.

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-04.jpg

Пазар за злато во Дубаи

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-05.jpg

„Тивок“ пазар во Индонезија

Не е гласно на сите пазари, тука продавачите и купувачите тивко со гестови и прсти ја договараат трансакцијата.

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-06.jpg

Пазар за дијаманти во Сурат, Индија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-07.jpg

Пазар за камили во Обединетите Арапски Емирати

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-08.jpg

Пазар за храна во уметничка градба во Валенсија, Шпанија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-09.jpg

Пазар за инсекти во Камбоџа

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-10.jpg

Пазар за сувенири и винтиџ работи со изглед како од бајка во Измаилово, Русија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-11.jpg

Пазар за птици во Кабул, Авганистан

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-12.jpg

Пазар за предмети за вуду магии во Лима, Того

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-13.jpg

Пазар што изгледа како портал за во друга димензија во Ротердам, Холандија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-15.jpg

Пазар на духови, кој всушност е пазар за антиквитети во Пекинг, Кина

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-16.jpg

Пазар на плажа со звук на бранови и музика во живо во Дарвин, Австралија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-17.jpg

Подземен пазар во Валекнбург, Холандија

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-18.jpg

Пазар каде земјоделски прозиводи се заменуваат за ѓубре и се чува природата во Мексико

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-19.jpg

Пазар за книги во Лил, Франција

pazar-za-dijamanti-pazar-za-insekti-18-najchudni-pazari-vo-zemjite-niz-svetot-20.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *