Што симболизираат боите на облеката што ја носите?

Која боја симболизира неутралност, која забава, која елеганција, а која невиност? Што кажува изборот на боја на облеката за вас?

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-01.jpg

Модата е начин на себеизразување. Дури и изборот на бои на облеката говори многу за нас, тврдат психолозите.

Што значат боите на облеката?

Сина – смиреност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-02.jpg

Жолта – креативност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-03.jpg

Нежно розова – невиност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-04.jpg

Бела – чистота

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-05.jpg

Зелена – свежина

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-06.jpg

Црвена – виталност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-07.jpg

Силна розова – забава

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-08.jpg

Виолетова – софистицираност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-09.jpg

Портокалова – независност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-10.jpg

Кафеава – стабилност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-11.jpg

Сива – неутралност

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-12.jpg

Црна – елеганција

shto-simboliziraat-boite-na-obleka-shto-gi-nosite-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *