Цвеќе среде пустина, кружно виножито: 16 чуда на природата низ светот

Oд магични езера среде шума до цветни пространства и виножита што се помнат цел живот… Природата навистина нѐ чести со прекрасни глетки.

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-01.jpg

Луѓето со години ја менуваат природата и ја претвораат во урбана џунгла, но таа сепак успева да блесне со сета своја убавина.

На страна од бетонското сивило, можеме да видиме прекрасни природни феномени.

Чуда на природата:

Магично виножито

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-02.jpg

Кога виножитото ќе се сокрие позади облак

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-03.jpg

Глетка како од бајка – патки среде цвеќе

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-04.jpg

Не е ниту на Марс, ниту е киселина, бојата на реката е чудо на природата

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-05.jpg

Џиновски растенија на Килиманџаро

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-06.jpg

Пејзаж од милион долари

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-07.jpg

Огромно виножито над Исланд

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-08.png

Цвеќе среде пустина во Чиле

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-09.jpeg

Овци насекаде во Нов Зеланд, според бројката на 1 жител има 6 овци

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-10.jpg

Мразот во неверојатно чистото Бајкалско Езеро

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-11.jpg

Грмотевици и дожд во Индија

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-12.jpg

Кружно виножито во Норвешка

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-13.jpg

Пештера во Патагонија

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-14.jpg

Млечниот пат

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-15.jpg

Розово небо

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-16.jpg

Езеро среде шума

cvekje-srede-pustina-kruzhno-vinozhito-10-chuda-na-prirodata-niz-svetot-17.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *