12 модни парчиња кои не ѝ стојат речиси на ниту една жена

Од фустани со ластици и панталони со чудна должина до кошули со волуменозни делови и здолништа со многу карнери… Кои модни парчиња се лош избор за повеќето жени и зошто?

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-01.jpg

Сите ние имаме модни прчиња од кои не се делиме, но понекогаш експериментираме со нови дизајни од модните писти.

Сепак, некои работи ретко на која жена ѝ стојат:

Здолништа со многу карнери – додаваат сантиметри на колковите

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-02.jpg

Панталони со должина под колениците – ги скратуваат визуелно нозете

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-03.jpg

Болеро – чудно ја сече фигурата и може да изгледате диспропорционално

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-04.jpg

UGG чизми – удобни се, но мекиот материјал брзо ја губи формата и изгледаат чудно

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-05.jpg

Тренерки за поелегантни пригоди – во ред се за спортски активности, но за други пригоди тешки се за комбинирање

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-06.jpg

Облека со дезени и светки – во ред е светкав фустан за на забава, но премногу светки во секојдневието прават да изгледате кич

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-07.jpg

Кошула/блуза со волуменозни делови – премногу декоративни елементи може да ви дадат непотребен волумен, особено ако веќе природно имате облини

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-08.jpg

Здолништа со нееднаква должина – ова е навистина ризичен избор дури и кога имате тенки и витки нозе

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-09.jpg

Претерување со слоевитото облекување – слоевитото облекување изгледа стилски ако е направено правилно, но ако претерате изгледа хаотично

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-10.jpg

Пеплум фустани/здолништа – пеплум креациите додаваат сантиметри кај струкот дури и ако сте слаби, плус овој дизајн веќе е демоде

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-11.jpg

Чевли/патики со огромна платформа – колку и да се популарни и изгледаат футуристички, овие чевли/патики се тешки за комбинирање

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-12.jpg

Фустани со ластик – во ред се во бременоста кога комфорот е приоритет, но во други пригоди тие не изгледаат ниту елегантно, ниту стилски

12-modni-parchinja-koi-ne-i-stojat-rechisi-na-nitu-edna-zhena-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *