Забавни споредби – колку се разликуваат Disney ликовите од римејкот и оригиналот?

Сите пораснавме со цртаните на Disney, а последниве неколку години, благодарение на римејковите, имаме можност да ја видиме „живата“ верзија на нашите омилени ликови.

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-01.jpg

Последниве неколку години, Disney направи римејк на повеќето цртани филмови од нашето детство. Досега имавме можност да го погледнеме римејкот на 12 анимирани класици, а за во иднина се планираат барем уште 20-тина.

Некои од новите филмови се многу поразлични од анимираните, но повеќето се речиси целосно исти.

Во продолжение, пак, можете да погледнете колку се разликуваат ликовите од цртаните со ликовите од новите римејкови:

Мулан

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-02.jpg

Таткото на Мулан

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-03.jpg

Мајката на Мулан

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-04.jpg

Жената која требаше да ѝ најде маж на Мулан

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-05.jpg

Маза од Lady and the Tramp

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-06.jpg

Луња од Lady and the Tramp

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-07.jpg

Мажот и жената од Lady and the Trump

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-08.jpg

Кралот лав од The Lion King

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-09.jpg

Симба

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-10.jpg

Нала

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-11.jpg

Тимон и Пумба

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-12.jpg

Скар

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-13.jpg

Мистичниот мајмун Рафики

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-14.jpg

Аладин

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-15.jpg

Јасмин

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-16.jpg

Духот од Aladdin

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-17.jpg

Злобниот Џафар

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-18.jpg

Султанот од Aladdin

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-19.jpg

Дамбо

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-20.jpg

Вини Пу

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-21.jpg

Пиглет

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-22.jpg

Тигер

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-23.jpg

Бел од Beauty and the Beast

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-24.jpg

Ѕверот од Beauty and the Beast

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-25.jpg

Гастон

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-26.jpg

Могли од The Jungle Book

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-27.jpg

Балу, пријателот на Могли

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-28.jpg

Багира

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-29.jpg

Пепелашка

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-30.jpg

Злобната вештерка од Sleeping Beauty имаше свој филм – Maleficent

zabavni-sporedbi-kolku-se-razlikuvaat-diznievite-likovi-od-rimejkot-i-originalot-31.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *