Најгенијалните дизајни и реклами – фото докази дека некои луѓе се родени за ова

Оние кои се занимаваат со каков било дизајн можат да бидат вистински генијалци – само помислете колку реклами или дизајни на секојдневни предмети и градби ви останале во мислите долго откако сте ги виделе.

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-01.jpg

А, некои луѓе се толку воодушевени од генијалноста на овие дизајни, што на Reddit постои цел форум посветен само на тоа.

Во продолжение, пак, можете да погледнете дел од најдобрите дизајни што биле споделени од корисниците на Reddit:

Реклама за презервативи

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-02.jpg

Бројот на пиксели на сликите е ист со бројот на загрозените животни што ги претставуваат

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-04.jpg

„Бараме графички дизајнер“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-05.jpg

Клупа во библиотека

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-06.jpg

„Користете ја електричната струја паметно“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-07.jpg

„Лошо место за постер. Уште полошо место за кревет“ и „Ако овој постер беше бездомник, тогаш повеќето луѓе немаше ни да погледнат надолу“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-08.jpg

Ако ги споите монетите од Мексико, се претвораат во календар на Ацтеките

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-09.jpg

Генијално лого за ресторан со име „Лебедот и патката“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-10.jpg

Одличен приказ на изгледот на древните градби

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-11.jpg

Гума за бришење што се претвора во планината Фиџи

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-.jpg

Постер за кампања за безбедност во сообраќајот

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-12.jpg

Насловна на National Geographic – „Планета или пластика?“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-13.jpg

Корици на книги за Римската империја

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-14.jpg

Одличен дизајн на ЦД-то за филмот My Neighbor Totoro

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-16.jpg

Реклама за Volkswagen инспирирана од Star Wars – „Јас сум твојот татко“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-17.jpg

Корпи со кои купувачите покажуваат дали сакаат да пазарат сами, или им е потребна помош

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-18.jpg

Кампања против загадувањето со пластика – „Што влегува во океанот, влегува и во вас“

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-19.jpg

Кампања за подигнување на свеста за Алцхајмер

najgenijalnite-dizajni-za-predmeti-i-reklami-spored-internet-korisnicite-foto-20.jpg

Извор

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *