Забави во клубови, маски не се задолжителни: дали Вухан ја победи пандемијата?

Кина наводно ги има сите услови за да прогласи крај на епидемијата во земјата. Ова е благодарениe на навремените строги карантини, масовното тестирање и интензивна потрага на контактите на заразените.

vuhan-gradot-kaj-sto-pocna-pandemijata-pocnuva-da-slavi-pobeda-nad-korona-virusot-01.jpg

Вухан, градот од кој потекна корона вирусот, местото од каде почна целата зараза, денес може да се пофали со завидна ситуација и речиси враќање на животот во нормала.

Во просек, имаат околу 8-10 новозаболени дневно, а имаше денови кога немаа воопшто нови случаи. 

Жителите почнуваат тивко да го слават ослободувањето од корона вирусот. Фабриките се отвораат, ноќниот живот се враќа во нормала, базените се полни, забавните паркови исто така, а луѓето веќе не се плашат од масовни собири.

vuhan-gradot-kaj-sto-pocna-pandemijata-pocnuva-da-slavi-pobeda-nad-korona-virusot-02.jpg
zabavi-vo-klubovi-maski-ne-se-zadolzitelni-dali-wuhan-ja-pobedi-pandemijata01.jpg
zabavi-vo-klubovi-maski-ne-se-zadolzitelni-dali-wuhan-ja-pobedi-pandemijata02.jpg

Заштитните маски не се задолжителни, а луѓето ги носат по желба.

vuhan-gradot-kaj-sto-pocna-pandemijata-pocnuva-da-slavi-pobeda-nad-korona-virusot-03.jpg

Тактиката од Вухан, за жал, не поминува добро насекаде низ светот.

Во Вухан досега има вкупно 50.340 случаи, од кои оздравени 46.471 и починати 3.869.

vuhan-gradot-kaj-sto-pocna-pandemijata-pocnuva-da-slavi-pobeda-nad-korona-virusot-05.jpg
View this post on Instagram

FOLLOW- @hot_one7 Nearly eight months on, our world continues to struggle with the COVID-19 pandemic. What started in a small market in Wuhan, Hubei province in China, has crippled the whole world, crumbling economies and claiming the lives of people while infecting so many more.  Many nations, including India, are on high alert, even with some easements in place, with authorities still reminding us to maintain social distancing and cover mouths with face masks. However, people from the region that initiated the havoc seem to be enjoying their lives like nothing ever happened. A recent report by AFP shows how people in Wuhan are having the time of their lives in a water park music concert with huge crowds. The images are from the Wuhan Maya Beach Water Park where people clearly aren’t following any sort of social-distancing norms, nor seen wearing face masks.  it is also offering deals like half-priced discounts for female visitors to encourage more people to attend the park, adding more fuel to the fire.  What’s even more astonishing is that not one individual from the hundreds seen in the photo seem to be wearing face masks or any kind of face protection (except swimming goggles) to save themselves from the novel coronavirus.  This is the same region in China that once had over 68,000 confirmed cases of the COVID-19 claiming over 4,512 lives in the province.  . . . . . . . . . . . #mizoram #mizoraminsta #mizoramtourism #mizoramgirls #exploremizoram #mizoramuniversity #mizoramfood #northeastindia #northeastindianaphotographer #northeastindianbeauties #northeastinternationalfashionweekend #aizwaldiaries #aizwalmizoram #aizwal🌻🌻🌻 #aizwalnightview #meghalayaphotography #meghalayaclassygirls #assamese_beauty #assamphotography #assamesemodels #assamesegirl💞 #manipurigirlsbeauty #manipurgirls #manipurfashion #nagaland #nagafood #nagalandgirls #wuhanparty #tripuragirls

A post shared by ONE7 (@hot_one7) on

Впечатокот е дека градот навистина живее како никогаш ништо да не било. И туристите се враќаат во посета на значајните објекти. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *