10 заеднички правила на диетите кои даваат резултати

Диетите знаат да бидат или ефективни или непотребно исцрпувачки, па по неколку месеци килограмите се враќаат побрзо отколку што сте ги симнале.

10-zaednicki-pravila-na-dietite-koi-davaat-rezultati1.jpg

Како да ги препознаете диетите кои се добри, ефективни и најважно – здрави?

Ова се 10 карактеристики на диетите кои даваат резултати:

1. Траат подолго, но симнуваат по „само“ 1 килограм неделно. Сите диети кои симнуваат по повеќе од 1-2 килограми неделно, не се паметен избор.

2. Забранети се шеќерите, но не и сите масти.

3. Секогаш имаат појадок на менито.

4. Имаат редовни оброци.

5. Побаруваат промена на начинот на живот, односно секојдневието.

10-zaednicki-pravila-na-dietite-koi-davaat-rezultati-001.jpg

6. Не забораваат на протеините.

7. Има рамнотежа во исхраната.

8. Не бројат калории.

9. Физичката активност ја вклучуваат како задолжителна.

10. Не вклучуваат готова, однапред подготвена храна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *