Зошто одвреме-навреме е паметно да ги потопите дрвените лажици во вода?

Дрвената лажица е веројатно основата на секоја кујна, но како да знаете кога е време да ја замените? Овој тест ќе ви помогне да откриете.

zosto-odvreme-navreme-e-pametno-da-gi-potopite-drvenite-lazici-vo-voda-01.jpg

Австралискиот готвач Мет Престон тврди дека многу едноставно може да проверите дали користите валкана дрвена лажица.

Ставете ја лажицата во зовриена вода да отстои 20-тина минути.

Бидете подготвени тестот да има малку непријатни резултати, иако секојдневно и темелно ја чистите лажицата.

Ако го добиете овој резултат, време е да ја замените лажицата.

zosto-odvreme-navreme-e-pametno-da-gi-potopite-drvenite-lazici-vo-voda-02.jpeg

Исто така, Мет советува да се префрлите од дрвена, на силиконска варијанта. Тврди дека е похигиенска, поотпорна на топлина и пофлексибилна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *