Згоден и со слична насмевка – кој е помалиот брат на Бред Пит?

Ретко кој знае дека Бред Пит има помлад брат – Даглас Пит. Даглас е успешен претприемач, инвеститор и филантроп.

zgoden-i-simpaticen-koj-e-pomaliot-brat-na-bred-pit-01.jpg

Холивудскиот миленик и неговиот брат имаат сосема различни кариери, но и двајцата се успешни во она што го прават. И додека Бред крши женски срца низ светот и има зад себе два пропаднати брака, неговиот брат е во среќен брак со Лиса Пит. Се венчале во 1990-та и имаат три деца – Ландон, Сидни и Реган.

zgoden-i-simpaticen-koj-e-pomaliot-brat-na-bred-pit-02.jpg

Тој е сопственик на информатичката компанија ServiceWorld, а се занимава и со продажба на недвижности. Омилена страст и хоби му е фотографирањето, сака да вози велосипед и да планинари. Тој е Амбасадор на добра волја за Република Танзанија.

zgoden-i-simpaticen-koj-e-pomaliot-brat-na-bred-pit-04.jpg

Даглас Пит (54) е 3 години помлад од Бред. Браќата имаат супер однос иако не се гледаат често.

zgoden-i-simpaticen-koj-e-pomaliot-brat-na-bred-pit-05.jpg

Бред и Даглас имаат и помлада сестра Џули Пит Нил. Сите тројца се дел од организации и фондации кои помагаат на деца и луѓе од Африка. 

zgoden-i-simpaticen-koj-e-pomaliot-brat-na-bred-pit-05 (1).jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *