Интимни женски исповеди: Колку често и како се самозадоволувам? (18+)

Колку често, каде и како се самозадоволуваат жените? Дали кога се во врска тоа го прават поретко?

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-01.jpg

Жените не говорат јавно за самозадоволувањето, како што прават мажите, но многу од нив дефинитивно го практикуваат тоа.

За магазинот Cosmopolitan, неколку анонимни жени проговорија за своите навики на самозадоволување.

Прашања на кои одговараа:

Колку често се самозадоволувате?

Еднаш на 2 дена или во просек 3, 4 пати неделно.

Ретко го правам тоа, обично во периоди кога сум под голем стрес – тоа ми е начин за релаксација.

Еднаш неделно.

Колку долго мастурбирате?

Обично 20 минути и потоа доживувам оргазам.

Кратко, од 5 до 10 минути.

Најчесто до 15 минути, но понекогаш и над половина час.

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-03.png

Дали користите секс играчки при самозадоволувањето?

Не, само мојата рака.

Вибратор.

Најчесто само прстите ми се доволни, ретко користам вибратор.

Кога најчесто мастурбирате?

Наутро.

Кога не можам да заспијам навечер.

Кога и да сум под стрес во текот на денот.

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-04.jpg

Каде најчесто мастурбирате?

Во мојот кревет легната на стомак.

Дефинитивно во мојата соба, ми треба приватност, најчесто лежам на грб.

Под тушот.

Дали доживувате оргазам секој пат?

Искрено да, тоа и ми е целта.

Речиси секогаш, 9 од 10 пати.

Па, не секогаш.

intimni-zhenski-ispovedi-kolku-chesto-i-kako-se-samozadovoluvam-18-02.jpg

Дали мастурбирате почесто кога сте во врска?

Да, затоа што често партнерите не ме задоволуваат така како што очекувам.

Дефинтивно поретко кога сум во врска.

Па, мислам исто.

Во каква стимулација уживате најмногу?

Клиторисна стимулација.

Комбинација од клиторисна и вагинална стимулација ми е најдобра.

Клиторисната стимулација секогаш дава успешен резултат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *