Majка и син имаат магични сино-кафеави очи, поради ретко нарушување

Запознајте ги Елизабет и малиот Лиам… Нивните очи се уникатни и имаат посебна магија.

majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-01.jpg

Елизабет Тајлер (35) од Охајо и нејзиниот 1-годишен син Лиам Мексус го имаат реткото нарушување хетерохромија иридиум, што значи дека во едно око имаат две различни бои.

Во нивниот случај очите се сино-кафеави и изгледаат магично.

Елизабет има сина и кафеава боја во двете очи, а Лиам има едно сино око и едно мешавина од сина и кафеава боја.

Во семејството на Елизабет имало и други членови со вакво нарушување, но кај неа од 5 деца, само Лиам го наследил.

„Ги сакам моите очите затоа што се уникатни. Во ред е да се биде поинаков“, вели Елизабет.

Кога била мала децата ја исмејувале, но сега редовно добива комплименти за необичната убавина на нејзините очи.

Фотки од Елизабет и Лиам:

majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-13.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-12.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-11.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-10.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-09.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-08.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-07.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-06.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-05.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-04.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-03.jpg
majka-i-sin-imaat-magichni-sino-kafeavi-ochi-poradi-retko-narushuvanje-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *