Емотивна фотосесија на бебе родено со царски рез откако мајка му настрадала од пијан возач

„Мојата ќерка е последниот подарок кој сопругата ми го даде, таа е благослов и чудо“, вели Џејмс.

emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-01.jpg

Емотивна фотосесија од бебе родено со царски рез откако неговата мајка настрадала во сообраќајна незгода, предизвикана од пијан возач, го обиколи светот.

23-годишната Есенија Агилар фатално била удрена од автомобил на 11 август додека шетала во Калифорнија со нејзиниот сопруг. Била во 35-тата недела од бременоста.

Докторите го донеле на свет новороденчето со царски рез, но не можеле да ја спасат Агилар.

Поднесена е тужба против сторителот на делото кој додека возел бил под влијание на алкохол и дрога.

emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-06.jpg

По трагичната загуба, вдовецот Џејмс Алварез (36) направил емотивна фотосесија со неговата новородена ќерка.

„Мојата ќерка е последниот подарок кој сопругата ми го даде, таа е благослов и чудо“, вели Џејмс.

Тој организирал фотосесија кај истиот фотограф кој ја сликал Агилар за време на бременоста. За фотосесијата бил употребен нејзиниот свадбен вел , омиленото цвеќе и ќебенце.

Фотографиите се споделуваат по социјалните мрежи со предупредување: „Не возете под дејство на алкохол или дрога“.

Емотивните фотографии:

emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-02.jpg
emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-08.jpg
emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-07.jpg
emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-05.jpg
emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-03.jpg
emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-09.jpg

Фотографија од тројцата направена со Фотошоп:

emotivna-fotosesija-na-bebe-rodeno-so-carski-rez-majka-mu-nastradala-od-pijan-vozach-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *