Планинари, спасувачи – домашни миленици кои постигнале многу во животот

Кога станува збор за достигнувања, веројатно прво помислувате на луѓе. Но неретко, и животните успеваат да се истакнат со нивните дела.

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-01.jpg

Тие самите можеби не се свесни за она што се случува, ниту, пак, за големината на она што го направиле, но ова не ги прави нивните подвизи помалку вредни.

Некои домашни миленици се авантуристи и искачуваат планини, некои се емоционална поддршка за нивните сопственици, а некои спасуваат и човечки животи.

Во продолжение погледнете неколку миленици кои навистина постигнале многу:

Овој маламут го има искачено вулканот Елбрус над 40 пати

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-02.jpg

Ова е Тревор, мачор кој донира крв за други мачки

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-03.jpg

Овој мачор, кој се вика Гери, е „планинар“ и Instagram сензација – неговиот профил има над 200.000 следбеници

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-04.jpg

„Херби е терапевт во мојата болница. Дојде да се поздрави“

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-05.jpg

„Една вечер мојот мачор ме спаси од змија која влегла во спалната. Браво Муфаса!“

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-06.jpg

Кули е мачка со едно око која не само што не се плаши од вода, туку и сака да сурфа

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-07.jpg

Диџа има поставено светски рекорд за најмногу изведени трикови во минута. Оваа мачка плива, сурфа, вози скејтборд…

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-08.jpg

Ова зајаче е уметник

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-09.jpg

Мачката Тара си ја заработила титулата херој, откако спасила мало момче од куче

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-10.jpg

Ова куче им е емоционална поддршка на пожарникарите пред да ја започнат нивната долга смена

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-11.jpg

„Ова момче лаеше цели 30 минути за да ме натера да излезам надвор. Набрзо сфатив дека го правел тоа бидејќи во станот протекол гас“

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-12.jpg

Ова е Сторм, храбро кученце кое спасило срнче од давење

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-13.jpg

Ова куче било дел од спасувачката екипа за време на нападите на 11-ти септември во САД. Тогаш имало 2 години, а починало на 16

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-14.jpg

Универзитетот во Илиноис му дал почесна диплома на Хиро, куче помошник кое присуствувало на секое предавање со неговата сопственичка

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-15.jpg

Маша е мачка која налетала на картонска кутија во која имало оставено бебе. Таа влегла во кутијата за да го стопли и почнала да мјаука гласно сè додека не ја забележал некој и го спасил бебето

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-16.jpg

Мачката Скарлет ги спасила нејзините мали мачиња од пожар – подвиг кој ја оставил со сериозни изгореници

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-17.jpg

Кога Смаџ забележала дека 5-годишниот Итан е малтретиран од неколку деца, истрчала накај нив и почнала да ги гребе, па тие избегале

planinari-spasuvachi-domashni-milenici-koi-postignale-mnogu-vo-zhivotot-18.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *