10 вицеви за љубителите на црн хумор

Беше тоа пред 10 години кога мојот другар Перо излета од собата и почна да вреска: „Машко е, машко е!“ додека солзи ми течеа по образите. Никогаш повеќе не се врати на Тајланд.

10-vicevi-za-ljubitelite-na-crn-humor-01.jpg

Дали на моменти се шегувате на своја сметка со црн хумор? Или можеби на туѓа?

Има нешто посебно во црниот хумор, зарем не?

Вицеви за љубителите на црн хумор:

Беше тоа пред 10 години кога мојот другар Перо излета од собата и почна да вреска: „Машко е, машко е!“ додека солзи ми течеа по образите.

Никогаш повеќе не се врати на Тајланд.

Каде е соседот Митре?

Умре!

Паметно!

Како знаеш дека сопругата ти е мртва?

Редовноста на сексот е иста, само садовите се трупаат.

Јадеш месо?

Не!

Вегетаријанка си?

Не, пензионерка сум!

Се буди маж од кома и сопругата покрај него почнува да ја соблекува црнината и му вели: „На тебе човек навистина не може да се потпре!“

10-vicevi-za-ljubitelite-na-crn-humor-02.jpg

Добро што корона вирусот е кинески, замислете да е оригинал!

Кои се последните зборови на Снешко?

Ах, тоа проклето сонце…

Доаѓа човек во библиотека и вели: „Сакам да земам некоја книга за самоубиства?“, а библиотекарката му одговара: „Ах, не може, па после да не ми ја вратиш.“

Докторе, какви ми се наодите?

Хмм, не ми се допаѓа вашата болест!

Е па, немам подобра!

Во Чернобил дете добило петка по физика.

По часовите го прашале како го знаел одговорот на сите прашања.

„Па лесно, две глави се попаметни од една!“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *