„Вака изгледа неплодноста, 164 инјекции, безброј солзи и молитви – по 4 години носам девојче во стомакот“

Од небројни докторски прегледи, проверки на крв до кршење на срцето одново и одново, жена отворено говори за тежината на борбата со неплодноста…

ova-e-neplodnosta-164-injekcii-solzi-i-molitvi-po-4-godini-nosam-devojche-vo-stomakot-01.jpg

Кендал Витам е една од многуте жени кои се борат со неплодноста. Разликата е во тоа што таа говори јавно и на својот Инстаграм профил споделува детали од тешката 3-годишна борба.

Сега Кендал е бремена со помош на донор на јајце клетка.

Таа објави емотивна фотографија за битката со неплодноста:

Ова е неполодноста

Толку многу мисли и емоции во една фотографија… Чувствувам како да не знам што да кажам.

164 инјекции + небројни:
Докторски прегледи,
Проверки на крв,
Процедури,
Кршење на срцето,
Главоболки,
Солзи
И молитви.

Во текот на последните 4 години сфатив колку сум силна. Не ме сфаќајте погрешно, имав многу моменти на слабост. Но, никогаш не се откажав. НИЕ никогаш не се откажавме. Иако бевме блиску до тоа по нашето второ неуспешно асистирано оплодување.

Никогаш не замислував дека ова ќе биде нашата приказна. Еве сум 19.5 седмици бремена со нашето посвоено мало девојче во стомакот. Ова беше судено да биде нашата приказна. И ми е омилената за раскажување.

Мојот најголем совет ако сте во иста ситуација и чекате е… никогаш не откажувајте се. Вреди да се борите за тоа.

*Иглата на таблата е мојата последна инјекција (до следната бременост).

View this post on Instagram

🤍

A post shared by Kendall Whitham (@kendall_whitham) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *