Починал на 69 години, го изневерувала со 17-годишниот Емануел Макрон: Кој е првиот сопруг на Брижит Макрон?

Имале среќен брак и 3 деца сѐ додека на почетокот на 90-тите Брижит не ја започнала аферата со 25-години помладиот ученик Емануел Макрон.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-01.jpg

Неодамна беше откриено дека првиот сопруг на Брижит Макрон, Андре Луи Озиер, починал во декември 2019 на 69-годишна возраст. Информацијата ја откри неговата најмлада ќерка во колумна за магазинот „Paris Match“.

Тој е татко на 3-те деца на Брижит, а починал по долга битка со болест во некоја клиника во Париз.

По разводот со Брижит финализиран во 2006 година, Андре сакал неговиот живот да се држи во строга тајност. Веќе во 2007-ма Брижит се омажила за Емануел.

Детали за Андре не успеаја да пронајдат ниту француските новинари во екот на претседателската кампања на Емануел Макрон.

Но, што се знае за него?

Андре бил роден во 1951 година, работел како банкар, а со Брижит стапиле во брак во 1974 година.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-03.jpg

Тој бил прекрасен и посветен татко.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-02.jpg

Ја ценел анонимноста повеќе од сѐ.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-04.jpg

Во 1994 година откако дознал за аферата на Брижит со Макрон го напуштил семејниот дом и покренал бракоразводна посптапка, но разводот бил официјализиран на суд дури во 2006 година.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-06.jpg

Имале среќен брак сѐ додека на почетокот на 90-тите Брижит не ја започнала аферата со 25-години помладиот ученик Емануел Макрон.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-05.jpg

Андре пријателите го опишуваат како добар човек со силни морални начела, додека Брижит како бунтовна жена која се обидувала да му биде совршена домаќинка на банкарот.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-11.jpg

Брижит на Макрон му држела часови во училиште уште од 15-годишна возраст, а веќе на 17 тој ѝ кажал дека еден ден ќе се омажи за него.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-07.jpg

Потоа, кога студирал се гледале само за време на викендите додека таа уште била во брак со првиот сопруг.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-09.jpg

Андре никогаш не зборувал за разводот од неговата сопруга и не е познато дали Брижит присуствувала на неговиот погреб.

pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-21.jpeg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-19.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-18.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-17.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-16.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-15.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-14.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-13.jpeg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-12.jpeg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-11.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-08.jpg
pochinal-na-69-godini-go-izneveruvala-so-17-godishniot-emanuel-makron-koj-e-prviot-soprug-na-brizhit-makron-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *