Фризури кои визуелно ги „издолжуваат“ пониските девојки

Исто како облеката и чевлите, и фризурата може да ја издолжи вашата фигура.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-01.jpg

Најчесто, на пониските девојки подобро им стои права коса, бидејќи кадриците можат да направат да изгледате пониско. Кога станува збор за должината на косата, ќе изгледате добро и со долга, но и со многу кратка коса.

Погледнете 8 фризури кои се одлични за пониските девојки:

Боб

Боб фризурата со должина над рамената ги издолжува лицето и вратот.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-02.jpg

Пикси

Со оваа фризура се истакнува вратот и се создава илузија на подолга силуета.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-03.jpg

Коса со должина до рамената

Исто како боб фризурата, и косата со рамна должина до рамената ги издолжува лицето и вратот.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-04.jpg

Многу краток боб

Една од попопуларните фризури за оваа сезона е одлична за пониските девојки.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-05.jpg

Лоб

Ако сте пониски и имате тркалезно лице, оваа фризура е совршена за вас.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-06.jpg

„Мулет“

Ова е фризура што беше популарна во минатото и дефинитивно е за похрабрите девојки.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-07.jpg

Долга права коса

На ниските девојки одлично им стои и долга права коса.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-08.jpg

Фризура со бранови

Додека кадриците можат да направат да изгледате пониско, со брановидната фризура можете да го постигнете спротивниот ефект.

8-frizuri-odlichni-za-poniskite-devojki-09.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *