10 гестови кои оддаваат несигурна личност, дури и без отворање на устата

Од подгрбавен став на телото до играње со прстените на раката, кои сигнали оддаваат несигурност?

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-01.jpg

Луѓето не сакаат да покажуваат слабост и дури и во најтешките мигови се обидуваат за да прикријат несигурностите и да им демонстрираат на другите дека ја држат ситуацијата под контрола.

Но, понекогаш говорот на телото ги издава вистинските емоции кај една личност.

Гестови кои оддаваат несигурна личност:

Подгрбавеност

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-02.jpg

Мрдање со ногата

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-03.jpg

Вртење на прстени

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-04.jpg

Криење на рацете во џебовите

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-05.jpg

Покривање на устата со рака

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-06.jpg

Константно допирање на различни делови од телото

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-07.jpg

Седење на работ од столчето

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-08.jpeg

Поткашлување пред кажување на нешто

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-09.jpg

Вештачко насмевнување

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-10.jpg

Стоење долго во иста позиција како смрзнати

10-gestovi-koi-oddavaat-nesigurna-lichnost-duri-i-bez-otvoranje-na-ustata-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *