Не е случајност – зошто кај сите популарни брендови логото е од истата страна на облеката? (фото)

Некои ситници ги гледаме секојдневно, но впрочем никогаш не ги приметуваме, а приказната зад нив знае да биде многу интересна. Така е и во овој случај.

Logoto-e-od-istata-strana-na-oblekata-01.jpg

Кога ќе ги погледнете маиците и останатата облека на популарните брендови, ќе забележите дека секогаш логото е на истото место и на точно одредена страна.

Ништо што прават познатите брендови не е случајно, особено сега кога е ин да се носи брендирана облека. Она што можеби не сте го забележале е дека скоро секогаш логото на брендот се наоѓа на левата страна. Постојат 4 причини за ова:

1. Тоа е страната на која прво ни оди погледот

Од некоја причина, во која и да е ситуација, истражувањата покажале дека погледот прво ни „бега“ на левата страна. Секако дека производителите и маркетинг експертите го знаат ова и затоа нивното лого се наоѓа на таа страна.

2. Низ историјата па сè до денес, на оваа страна се ставале значки и медали

Владетелите и личностите на високи позиции во војската низ историјата секогаш ги носеле своите одликувања и признанија на левата страна.

3. Пишуваме од лево кон десно

Кога пишуваме, пишуваме од лево кон десно. Дури и кога ќе ги погледнеме разните веб страни, ќе забележиме дека логото е секогаш на левата страна.

https://www.instagram.com/p/CFJ2Vf-KNvE/?utm_source=ig_embed

4. Полесно се памти кога е на левата страна

Истражувањата покажале дека поголем број од луѓето го запаметиле логото, кога тоа се наоѓало на левата страна. Истото тоа истражување забележало дека 89% од брендовите го следат ова правило и логото го ставаат токму на левата страна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *