12 знаци дека со парите „ви оди“ подобро отколку што мислите

Има такви кои по ниту една цена не можат да заштедат, но има такви и кои не се толку лоши колку што мислат.

12-znaci-deka-so-parite-vi-odi-podobro-otkolku-sto-mislite01.jpg

Како да откриете дали ви оди подобро отколку што мислите, кога се парите и заработките во прашање?

Овие знаци се доказ дека правите паметни финансиски потези:

1. Имате стабилна заработка и точно знаете колку пари добивате на сметка секој месец.

2. Но, знаете и точно колку трошите и на што трошите.

3. Си ги подмирувате сметките навремено, секој месец и ви остануваат пари за нормална живеачка.

4. Можете да си дозволите да ги купите работите кои ги сакате. Можеби со неколку недели или месеци штедење – но успевате.

5. Тргате пари на страна секој месец.

6. Размислувате што ќе правите и како ќе се пензионирате.

7. Планирате сериозна инвестиција во иднина.

8. Знаете колкав ви е максималниот лимит на дозволен кредит.

9. Но, не користите никакви кредитни картички и не сте во минус.

10. Отворено зборувате со партнерот за пари.

11. Постојано учите работи поврзани со парите и финансиите.

12. Инвестирате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *