Некогаш се попаметни и од возрасните – Генијални детски решенија за секојдневни проблеми (фото)

Возрасните често ги потценуваат децата, но тие можат да бидат вистински мали генијалци. И децата знаат да најдат практични решенија за секакви проблеми, некогаш дури и подобри од оние на возрасните.

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-detski-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-foto-01.jpg

Ако им се даде простор да ја покажат својата креативност, децата навистина можат да смислат најгенијални решенија за секакви проблеми од секојдневието.

Ако не верувате, во продолжение погледнете неколку примери што сигурно ќе ви го променат мислењето:

Детенце искористило влошка за да ги држи боичките на едно место

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-02.jpg

Дете споило две четки за заби, за истовремено да ги мие и горните и долните

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-03.jpg

Кога се скинало цревото, едно дете пронашло привремено решение за проблемот

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-04.jpg

Неверојатен изум – затворете ги грицките со капаче од влажни марамчиња

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-05.jpg

Како да го чувате чипсот кога сте во хотелска соба

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-16.jpg

Можете да го стабилизирате таблетот со најобична виљушка

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-06.jpg

Родителите на едно дете му рекле да напише нешто, и тоа напишало („something“ значи „нешто“ на англиски)

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-07.jpg

Трик за моментите кога ви фали уште една батерија – место неа ставете алуминиумска фолија

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-08.jpg

Детенце си направило држач за таблетот и смартфонот со помош на коцки

Девојче си направило облека за нејзините кукли од тоалетна хартија и влажни марамчиња

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-10.jpg

„Мојата 7-годишна ќерка си направи нунчаки од нозете на куклата“

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-12.jpg

Детенце си ја вградило цуцлата на чашата за да може да ја користи и да пие нешто наизменично

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-2.jpg

„Ова дете што го движи скејтбродот со ’дувалка‘ за листови е мојот херој“

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-13.jpg

Кога не можете да најдете чевлички какви што сакате, може да си направите од налепници, како ова девојче

nekogash-se-popametni-i-od-vozrasnite-genijalni-reshenija-za-sekojdnevni-problemi-od-deca-foto-15.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *