Медицински лица му организираа забава на златен ретривер кој го победи ракот

Храбриот 9-годишен златен ретривер Клод е инспирација за сите. По тешките третмани, тој се чувствува одлично.

medicinski-lica-mu-organiziraa-zabava-na-zlaten-retriver-koj-go-pobedi-rakot-01.jpg

На 9-годишниот златен ретривер Клод од Лондон му бил дијагностициран рак на мозокот во 2018 година и неговите сопственици со години го носеле на тешки третмани за да го спасат.

Дел од терапијата вклучувала и зрачна терапија од машина која најчесто се користи само за луѓе, но сопствениците и медицинските лица верувале дека таа ќе му го продолжи животот на Клод, па се одлучиле на таков потег.

medicinski-lica-mu-organiziraa-zabava-na-zlaten-retriver-koj-go-pobedi-rakot-05.jpg

Клод неодамна завршил со сите третмани и за да се прослави тоа што се изборил со болеста, ветеринарите му организирале мала забава на која и тој носел славеничка шапка.

medicinski-lica-mu-organiziraa-zabava-na-zlaten-retriver-koj-go-pobedi-rakot-04.jpg

Сега Клод слободно ќе ужива во прошетките со своите сопственици, кои велат дека кога ја добиле дијагнозата во 2018 година биле многу тажни бидејќи тој бил со нив од 9-месечна возраст и практично е дел од нивното семејство.

medicinski-lica-mu-organiziraa-zabava-na-zlaten-retriver-koj-go-pobedi-rakot-03.jpg

„Тој ни е инспирација нам, но и на луѓето кои се справуваат со истата болест како него. Тоа што сега тој се избори со ракот и има среќен живот е инспирација за многумина кои се соочуваат со вака страшна дијагноза.“

medicinski-lica-mu-organiziraa-zabava-na-zlaten-retriver-koj-go-pobedi-rakot-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *