На Сардинија се роди кученце со зелено крзно (фото)

Уникатното кученце од Сардинија ќе ви го освои срцето за миг. Верувале или не, тоа има крзно со зеленкаста боја.

na-sardinija-se-rodi-kuchence-so-zeleno-krzno-foto-01.png

Во домот на италијанскиот фармер Кристијан Малоки на италијанскиот остров Сардинија се родило кученце со зелено крзно.

Неговите братчиња и сестрички се бели како мајката, но малиот Pistachio изгледа поинаку.

na-sardinija-se-rodi-kuchence-so-zeleno-krzno-foto-03.jpg

Кученцето е уникатно и се смета дека оваа ретка појава се случува кај кученца со светло крзно кога ќе дојдат во допир со зелен пигмент додека се во стомакот на мајка им.

Но, најверојатно зеленкастата нијанса на кутрето нема да трае вечно затоа што тоа веќе почнало да избледува во споредба со денот кога било родено.

na-sardinija-se-rodi-kuchence-so-zeleno-krzno-foto-05.jpg
na-sardinija-se-rodi-kuchence-so-zeleno-krzno-foto-04.jpg
na-sardinija-se-rodi-kuchence-so-zeleno-krzno-foto-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *