Не се греши само кај нас – Промашени и бесмислени сообраќајни знаци и табли низ Хрватска (фото)

По низа критики на социјалните мрежи за грешни патокази низ земјава, се појавија и фотки од Хрватска со грешни табли, па очигледно насекаде се случува ова.

ne-se-greshi-samo-kaj-nas-promasheni-i-besmisleni-soobrakjajni-znaci-niz-hrvatska-foto-01.jpg

На социјалните мрежи деновиве постојано кружат фотки од сообраќајни табли низ земјава, на кои има згрешени букви, измешани латиница и кирилица и печатни грешки.

ne-se-greshi-samo-kaj-nas-promasheni-i-besmisleni-soobrakjajni-znaci-niz-hrvatska-foto-02.jpgфото: Инстаграм

Но, изгледа дека не сме единствена земја каде се прават вакви грешки – хрватските медиуми објавуваат слични фотки од знаците и таблите во сообраќајот низ нивната земја.

Очигледно е дека „кој работи – грешки прави“, па ќе мора да ги простиме.

Фотки од грешки во сообраќајни табли низ Хрватска:

Ограничувањето на брзина на автопатот е 80km/h, а кога има знак за магла, тогаш е 100km/h…

ne-se-greshi-samo-kaj-nas-promasheni-i-besmisleni-soobrakjajni-znaci-niz-hrvatska-foto-03.jpgфото: Фејсбук

Да се претекне или не – прашање е сега…

ne-se-greshi-samo-kaj-nas-promasheni-i-besmisleni-soobrakjajni-znaci-niz-hrvatska-foto-04.jpgфото: Фејсбук

Семафор поставен за птиците и летечки автомобили…

ne-se-greshi-samo-kaj-nas-promasheni-i-besmisleni-soobrakjajni-znaci-niz-hrvatska-foto-05.jpgфото: Фејсбук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *