10 навики на жените кои им го уништуваат сексуалниот живот

Секс со закажување, па така сабота е ден за секс, а понеделник никогаш затоа што треба да се стане рано во вторник – погрешен пристап!

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-01.jpg

Дури и најатрактивните жени прават грешки кога станува збор за сексуалниот живот и со тоа влијаат негативно на интимната поврзаност со нивниот партнер.

Најчести грешки на жените:

– Монотони пози, секогаш се фаќаат за некоја добро проверена поза и не менуваат ништо.

– Секс со закажување, па така сабота е ден за секс, а понеделник никогаш затоа што треба да се стане рано во вторник – погрешен пристап!

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-02.jpg

– Недостиг на иницијатива, веруваат дека ако мажот има потреба ќе преземе сам иницијатива.

– Глумат оргазам, го убедуваат партнерот дека за 3 минути завршил совршена работа и тој не се труди да се подобри.

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-04.jpg

– Сакаат премногу романтика, од ливчиња со рози до романтична музика – ова сценарио е здодевно ако е задолжително секој пат.

– Зборуваат за несоодветни теми пред сексот, од желбата за деца до „што би правел ти ако починам јас?“ – ова дефинитивно не е возбудливо како разговор пред секс.

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-05.jpg

– Не се самоуверени околу изгледот, размислуваат дали имаат целулит, стрии и дали се доволно тесни долу.

– Монотони се во креветот, не сакаат да експриментираат ниту со стајлинг, ниту со улоги, ниту со поинакво место за секс.

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-03.jpg

– Сексот го користат како казна, ако партнерот не е добар, тогаш нема да добие секс, но забораваат дека сексот не е само за него, туку и за неа.

– Споредби со бившиот или со партнерите на пријателките во изведбата во креветот, што може негативно да влијае на неговото его, а со тоа и на либидото.

10-naviki-na-zenite-koi-im-go-unishtuvaat-seksualniot-zivot-06.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *