Дечко од Њујорк и девојка од Аргентина се венчаа преку Zoom – прва официјална онлајн венчавка (фото)

За овој вљубен пар ниту короната, ниту 6.000 километри кои ги делат не беа пречка за да ја крунисаат својата љубов.

novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-01.jpg

Скот Мармон (32) од Њујорк и Аугустина Мотефиори (28) од Аргентина се првиот пар кој официјално се венча преку Zoom, поради корона пандемијата. Тие се разделени во различни земји веќе 10 месеци.

Заедно се од 2017 година, а Скот ја запросил во јануари и планирал да се пресели кај неа во Аргентина во март. Но, границите се затвориле поради короната, па минатата недела решиле да се венчаат преку видео повик со онлајн церемонија, дотерани соодветно како за свадба.

dechko-od-njujork-i-devojka-od-argentina-se-venchaa-preku-zoom-prva-oficijalna-onlajn-venchavka-foto-10.jpg

Лиценца за брак за да се венчаат онлајн им била обезбедена од државата Јута, а тие станале брачен пар иако се оддалечени еден од друг 6.000 километри.

Фотки од нивната свадбена церемонија:

novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-10.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-06.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-04.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-03.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-02.jpg

Фотки од вљубениот пар:

novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-09.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-08.jpg
novata-korona-realnost-se-sluchi-i-prvata-oficijalna-venchavka-preku-zoom-foto-07.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *