„Пред и после ковид“ – колку ни се промени животот поради пандемијата, низ илустрации

Откако започна пандемијата, брзо моравме да се адаптираме на новиот начин на живот. Почувствуваме промени во речиси секој аспект од нашите животи и иако можеби на почетокот ни беше тешко, сега сè повеќе се навикнуваме.

pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-01.jpg

Илустраторката Ирина Блок тешко ги прифатила овие промени, а за да се справи со анксиозноста, почнала да прави интересни илустрации. Во нејзините илустрации таа прави забавни споредби на нашите секојдневни навики, пред и после пандемијата.

Погледнете колку ни се промени животот поради пандемијата, низ илустрации:

pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-02.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-03.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-04.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-05.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-06.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-07.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-08.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-09.jpg
pred-i-posle-kovid-kolku-ni-se-promeni-zhivotot-poradi-pandemijata-niz-ilustracii-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *