За првпат одржан натпревар за најдобра фотографија од породување – еден од најубавите и најинтимните моменти од животот

Годинава за првпат се одржа натпревар за најдобра фотографија од породување, а кога ќе ги погледнете испратените фотографии, сигурно ќе се фасцинирате.

za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-01.jpg

Натпреварот за најдобра фотографија од породување е организиран од Лејси Барат, која и самата е фотограф. 33-годишната жена од Мелбурн веќе 10 години прави вакви фотографии и е фасцинирана од нив. Таа била и еден од судиите на натпреварот.

Натпреварот првпат се одржа оваа година, а учествуваа фотографи од целиот свет.

„Ми беше важно да организирам ваков натпревар бидејќи има толку многу неверојатни натпревари за фотографии, но нема за фотографии од породување. Најчесто, овие фотографии се вметнуваат во други категории, но си заслужуваат посебен натпревар“.

Лејси се надева дека натпреварот ќе се одржува и наредните години.

Од 216 пријавени фотографии, првото место го освоила Ренате Ван Лит од Холандија, која испратила фотографија од новороденче во рацете на медицинска сестра.

za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-02.jpg

Повеќе за натпреварот, заедно со имињата на фотографите, можете да дознаете ТУКА.

Во продолжение погледнете дел до најдобрите пријавени фотографии, за кои Лејси вели дека заслужуваат да бидат споделени со светот:

za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-03.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-04.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-05.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-06.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-07.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-08.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-09.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-10.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-11.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-12.jpg
za-prvpat-odrzhan-natprevar-za-najdobra-fotografija-od-poroduvanje-eden-od-najubavite-i-najintimnite-momenti-od-zhivotot-13.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *