Најубави жени се Норвежанките, најмалку привлечни Германките – листа со земји во кои живеат најубавите луѓе

Американски сајт за запознавање објави детална листа на најубави народи на светот. Листата е резултат на анкета, а местата на кои се најдоа најубавите националности на светот веројатно нема да им се допадне на многумина.

najubavi-zeni-se-norvezankite-najmalku-privlecni-germankite-lista-so-zemji-vo-koi-ziveat-najubavite-luge-01.jpg

Германките се сметаат за најнепривлечни жени на светот, иако Хајди Клум и Клаудија Шифер не би се согласиле со истото.

Од друга страна, Ирците се прогласени за грди мажи – така што Пирс Броснан и Колин Фарел може комотно да ги вратат титулите за едни од најпосакуваните мажи на светот.

Македонија ја нема на листата, но ако е за утеха, недостасуваат и Србија, Хрватска, Словенија…

Најатрактивни жени на светот има во следниве земји:

 1. Норвешка
 2. Шведска
 3. Исланд
 4. Бразил
 5. Аргентина
 6. Ирска/Франција
 7. Америка
 8. Канада
 9. Италија
 10. Русија
 11. Шпанија
 12. Австралија
 13. Литванија
 14. Португалија
 15. Англија
 16. Индија
 17. Јужна Кореја
 18. Кина
 19. Турција
 20. Германија

Најатрактивни мажи на светот:

 1. Шведска
 2. Бразил
 3. Данска
 4. Италија
 5. Португалија
 6. Аргентина
 7. Норвешка
 8. Шпанија
 9. Америка
 10. Канада
 11. Австралија
 12. Франција
 13. Германија
 14. Јужна Кореја
 15. Кина
 16. Јапонија
 17. Индија
 18. Англија
 19. Русија
 20. Ирска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *