3 изговори зошто жените лажираат оргазми + 10 секс пози со кои нема повеќе да глумите

Научниците и истражувачите кои се позанимавале со темата зошто жените лажираат оргазми, дошле до тажни резулати и сознанија.

3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-001.jpg

Низ разговор со околу 500-тина жени, се издвоиле 3 заеднички причини на поголемиот дел од нив:

1. За да го задржат партнерот

Мажите сакаат нивната партнерка да е задоволна и да ужива, па глумењето на оргазам на жените им делува како паметен начин да го „задржат“ партнерот, дури и по цена да не уживаат вистински.

2. За да го задоволат партнерот

Тука работи притисокот дека жената МОРА да доживее оргазам, како машкото его би било исполнето.

3. Бидејќи не гледаат зошто не би одглумиле

Знаејќи дека мажите се чувствителни на тема секс, жените не гледаат дека нешто губат ако лажираат оргазам. Односно напротив, сметаат дека со негово лажирање може само позитивно да влијаат на понатамошниот тек на односот, врската и одлуките.

Фото водич со секс пози за оргазам:

3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-1.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-2.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-3.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-4.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-5.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-6.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-7.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-8.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-9.png
3-tazni-pricini-zosto-zenite-laziraat-orgazmi-plus-10-seks-pozi-so-koi-povekje-nema-da-glumite-10.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *