За првпат нема да ве расплаче: Божиќната реклама на John Lewis

Оваа година од John Lewis се одлучија божиќната реклама да не биде во нивни стил – да не ве расплака. Бидејќи на луѓето годинава доволно им е што се во постојан грч од пандемијата.

za-prvpat-nema-da-ve-rasplace-boziknata-reklama-na-john-lewis-01.jpg

На сите ни е потребно и ни недостасува малку љубов. 

Тие преку мали дела на добрина прикажуваат како да направите некого среќен во овие тешки времиња. За првпат, користена е оригинална песна – „A little love“ од британската пејачка Селесте. 

Во рекламата не се користени заштитни маски и социјално дистанцирање кое ќе асоцира на пандемијата, но сепак, има цел да допре и да го долови расположението на луѓето во моментов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *