Наместо среќни дечиња, оваа година Дедо Мразовците ќе држат лаптопи во скут

Во клупите во едно училиште во Лондон седнаа необични ученици – Дедо Мразовци кои поминуваат низ техничка обука за видео разговори со дечињата, бидејќи оваа година нема да може да ги видат лично.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-001.jpg

Новото нормално, за жал, изгледа вака – со лаптопи во скут, наместо дечиња кои го чекаат своето пакетче:

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-07.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-06.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-08.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-09.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-10.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-11.jpg

Во Канада една фирма дури нуди да заработите 25 долари од ден, доколку сакате да бидете виртуелен Дедо Мраз.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-05.jpg

Други предвидувања и проекции пак, кои се малку пооптимистични, веруваат дека дечињата ќе може да го видат Дедо Мраз оваа година во живо, но без контакт. Односно, Дедо Мраз ќе биде сокриен позади плексиглас.

namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-01.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-02.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-03.jpg
namesto-srekjni-decinja-ovaa-godina-dedo-mrazovcite-ke-drzat-laptopi-vo-skut-04.jpg

Искрено, не знаеме што е потажно…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *