Фото на денот: Скопје денес загадено и замаглено – „Барем гледаме што дишеме“

foto-na-denot-zagaduvanjeto-vo-skopje-esktremno-denes-bukvalno-gledame-shto-disheme-01.jpg

Деновиве Скопје покрај што е магловито што не е ништо невообичаено, исто така е и загадено, особено навечер и наутро, па Бомбакис, дечкото кој стана познат по написите на картони, се инспирираше од тоа.

На картон тој напиша: „Барем гледаме што дишеме“ и позираше со гас маска. Во описот додаде: „А, тоа не е кислород…“

Шеговит приказ на нашата тажна реалност:.

Скопје попладнево:

foto-na-denot-skopje-denes-zagadeno-i-zamagleno-barem-gledame-shto-disheme-02.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *