Фото докази дека со напорна работа и малку среќа, ништо не е невозможно

Некогаш сигурно ви се чини дека некоја ваша цел е невозможна и единственото нешто на коешто мислите е да се откажете. Но, некои луѓе не прифаќаат дека нешто е невозможно и успеваат во својата цел, без разлика какви пречки им излегле на патот.

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno01.jpg

Ако периодов ви треба некоја инспиративна приказна што ќе ве мотивира, тогаш сте на вистинското место.

Погледнете ги овие фотографии кои докажуваат дека со напорна работа и малку среќа, нема нешто што е невозможно:

Првпат после многу години, во едно засолниште во Алабама, САД, биле вдомени сите кучиња

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-02.jpg

„На 16 години ми рекоа дека не ми оди математика. За две недели почнувам со магистерските студии за вселенско инженерство“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-03.jpg

„На 35 години си го остварив сонот. Денес е мојот прв работен ден како наставник!“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-04.jpg

„На Лери му беше тешко да се привикне на другите мачки, но денес се спријатели со нив и им донесе лист“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-05.jpg

„Мојата најдобра пријателка има 16 години, водеше битка со ракот шест месеци и денес победи!“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-06.jpg

„Ова сум јас кога истрчав 10 километри додека примав хемотерапија. Мислев дека хемотерапијата ќе ме уништи, но сега знам дека ништо не може да ме сопре“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-07.jpg

„Штедев за да можам да ја купам оваа крава и да ја спасам, а сега конечно ѝ најдов дом на фарма“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-08.jpg

„После три спонтани абортуси и многу проблеми со плодноста, ги добивме овие близначиња“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-09.jpg

„После навистина лоша година, успеав да ги завршам магистерските студии и да прославам со моите најсакани“

„После 21 месец конечно ја завршив сложувалката која има 40.320 делчиња“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-11.jpg

„Шест години се борев со депресија. Сега, кога ги гледам моето бебе и моето куче, знам што значи да се биде среќен“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-12.jpg

„Работев цело попладне и успеав да наполнам пет вреќи ѓубре и да ја исчистам улицата на којашто живеам“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-13.jpg

„Мојот 6-годишен син не може да зборува и оди поради здравствен проблем. Но, може да си го напише името!“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-14.jpg

„После две недели напорна работа, ја исчистив гаражата и првпат можев да го паркирам автомобилот внатре“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno.jpg

„Успеав! После долга битка со анксиозност и депресија, се запишав на факултет и ќе станам терапевт“

„После година и пол работење, мојата девојка ја издаде нејзината прва книга за деца“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-17.jpg

„Цели шест часа се обидував да го спасам ова маченце, кое бегаше и се криеше под автомобили. Ми помогнаа дури 10 луѓе“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-18.jpg

„Поминав девет месеци борејќи се против ракот и конечно победив. Ова се солзи од среќа“

fotografii-koi-dokazhuvaat-deka-so-naporna-rabota-i-malku-srekja-nishto-ne-e-nevozmozhno-19.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *