Никој нема право да ви каже дали сте среќни и успешни, освен вие самите

„Јас на твои години веќе имав родено две деца и бев во среќен брак… Ти до каде си? Зошто си уште сама? Зошто не си родиш дете?“ и уште ред други осудувачки прашања и сугестии кои се секојдневие за жените… Звучи познато?

nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-01.jpg

Како изгледа успешната жена? Дали среќата значи брак? Дали облеката ве дефинира колку сте задоволни со себе?

5 илустрации кои точно ќе ви објаснат зошто никој нема право да ја дефинира вашта среќа:

nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-04.jpg
nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-03.jpg
nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-02.jpg
nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-05.jpg
nikoj-nema-pravo-da-vi-kaze-dali-ste-srekjni-ili-uspesni-osven-vie-samite-06.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *