Низ илустрации: Фрази што ги кажуваат речиси сите кога немаат тема за разговор

Времето е лудо, гледаше ли фудбал, како е семејството … сигурно барем еднаш сте кажале нешто од овие работи кога сте останале без тема за разговор.

niz-ilustracii-frazi-shto-gi-kazhuvaat-rechisi-site-koga-nemaat-tema-za-razgovor-1.jpg

Како и сите луѓе, веројатно и вие сте биле во ситуација кога сте немале теми за разговор со соговорникот.

Во овие моменти, поради некоја причина, тишината ни се чини многу непријатна, па речиси сите се обидуваме да ја исполниме. А, за да ја исполниме, повеќето од нас ги кажуваме речиси истите нешта или барем ги почнуваме истите теми.

Со колку од овие фрази или теми сте се послужиле  кога сте сакале ја прекинете непријатната тишина:

Разговор за променливото време

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-02.jpg

Прашања за семејството

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-03.jpg

Изговор дека сме заборавиле што сакаме да кажеме, само за да почнеме разговор

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-04.jpg

Озборување 

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-05.jpg

Прашања за актуелни спортски настани

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-07.jpg

Прашања за минатото/историјата на луѓето

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-08.jpg

Разговор за убавото време

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-09.jpg

Барање заеднички интереси и теми на разговор преку филмови/серии

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-10.jpg

Загледување во некоја активност што ја прави личноста и зборување за хобито

raboti-shto-gi-kazhuvame-site-koga-nemame-tema-za-razgovor-niz-ilustracii-11.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *