Трикови за позирање од познатите дами како да изгледате повисоко и послабо

Висината дефинитивно не е пресудна во изгледот на една девојка, но познатите дами како Кортни Кардашијан (155 сантиметри) и Ева Лонгорија (157 сантиметри) понекогаш сакаат да користат трикови за да изгледаат повисоко.

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-01.jpg

Многу познати дами се ниски, но и покрај тоа што секако изгледаат прекрасно тие понекогаш сакаат да изгледаат повисоко и послабо, па тоа го постигнуваат со трикови при позирањето.

Трикови за позирање од познатите дами:

Кортни Кардашијан – 155 сантиметри

Погрешно

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-02.jpg

Правилно – ова е вистинскиот агол, со фотографирањето оддолу нозете изгледаат подолги.

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-03.jpg

Луси Хејл – 157 сантриметри

Погрешно

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-05.jpg

Правилно – ја држи раката на струкот, а едната нога ѝ е малку понапред и на тој начин креира визуелна асиметрија што прави да изгледа повисоко.

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-06.jpg

Ева Лонгорија – 157 сантиметри

Погрешно

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-07.jpg

Правилно – ногата напред е истегната, па нозете ѝ изгледаат подолги, а таа повисока.

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-08.jpg

Аријана Гранде

Погрешно

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-09.jpg

Правилно – нозете во седечка позиција ѝ се истегнати напред и доаѓаат во фокусот.

trikovi-za-poziranje-od-poznatite-dami-kako-da-izgledate-povisoko-i-poslabo-10.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *