Не носете џемпери „со дупчиња“ – Тајни на добриот изглед кои нема да ве чинат скапо

Важно е да знаете дека добриот изглед не секогаш е поврзан со брендирана облека, туку со правилно одбрани детали.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-001.jpg

Ова се 9 тајни кои добро средените жени ги знаат и практикуваат, а треба да почнете и вие:

Променете ги металните, стари копчиња со копчиња малку потемни од бојата на ткаенината.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-1.jpg

Внимавајте кога купувате комплексни ткаенини во повеќе нијанси. Преферирајте монохроматски, еднобојни парчиња.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-2.jpg

Облеката со ретка плетка и ткаенина „со дупчиња“ секогаш изгледа поевтино, за разлика од дебелите ткаенини и плетки.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-3.jpg

Никогаш и по никоја цена не носете лажно брендирани парчиња.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-4.jpg

Внимавајте долната облека да не се оцртува под облеката.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-5.jpg

Препознајте ги непрактичните трендови. Не значи дека ако нешто е во мода – мора да го ставите на себе.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-6.jpg

Одбирајте контрастни модни додатоци.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-7.jpg

Градете ги комбинациите од базични парчиња облека.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-8.jpg

Избегнете го правилото дека ременот, чевлите и чантата мора да се од ист материјал и во иста нијанса. Наместо тоа, внимавајте да не носите повеќе од 3 различни материјали на вас и метални додатоци во повеќе од една боја.

ne-nosete-dzemperi-so-dupcinja-tajni-na-dobriot-izgled-koi-nema-da-ve-cinat-skapo-9.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *