7 навики по кои ќе препознаете аристократски воспитана личност

Ги чуваат емоциите за себе, не се жалат наоколу и ја држат устата затворена, односно своите проблеми ги чуваат за себе и не ги ставаат другите луѓе во непријатна ситуација.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-01.jpg

Да се биде добро воспитан е бесценето. Среде море од некултурни луѓе, луѓето со манири ни се вистинско освежување.

Навики по кои ќе ги препознаете:

Избираат вистински број, боја и материјал на облеката, односно секогаш се облечени во согласност со изгледот на нивното тело, пригодата и годишното време.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-02.jpg

Ги чуваат емоциите за себе, не се жалат наоколу и ја држат устата затворена, односно своите проблеми ги чуваат за себе и не ги ставаат другите луѓе во непријатна ситуација.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-03.jpg

Не се фалат наоколу дека носат брендови и иако носат квалитетни парчиња облека тие се дискретни во врска со тоа.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-04.jpg

Користат парфем умерено, а минимализмот го задржуваат и во поглед на шминката, маникириот и стајлингот, сакаат да изгледаат средено, но природно.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-05.jpg

Ги почитуваат личните граници на другите луѓе, па наместо да бакнат некого во образ за поздрав тие се ракуваат, Кијану Ривс на пример прегрнува речиси без да допира.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-06.jpg

Секогаш се средени по навика, па дури и по дома во лежерно издание изгледаат убаво и уредно.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-07.jpg

Способни се да разговаараат со секого на најразлични теми, гледаат во очи кога зборуваат, не озборуваат, не зјапаат во телефон и не говорат додека устата им е полна со храна.

7-naviki-po-koi-kje-prepoznaete-aristokratski-vospitana-lichnost-08.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *