Една мајка кога го прочитала писмото на својот син (15 год) паднала во очај : какви родители сме ние

Кога станува збор за родителството, понекогаш може да биде тешко да се знае што е правилно, а мајките и татковците можат да поминат часови, денови, недели и години во маки поради донесените одлуки и да жалат. Една мајка (44) од Редит тврди дека се нашла во позиција поради која во моментов ги преиспитува родителските способности, пишува Мирор. Таа ја сподели својата дилема и побара совет што понатаму. Таа објасни дека нејзиниот тинејџерски син побарал од неа и нејзиниот татко дозвола да одат на психолошко советување уште во октомври. Тој не сакаше да ја открие причината за тоа, но чувствуваше дека тоа е нешто што тој мораше да го стори. Разговаравме со него и му објаснивме дека ако некогаш треба да разговара за нешто, дека сме тука за него, ќе го слушаме и ќе го сакаме без оглед на се – напиша таа.

 Сепак, нивниот 15-годишен син отишол на советување. Неодамна, тврди мајката, додека ја чистела неговата соба, пронашла порака што и го скршила срцето. Откако го прочитала, таа не знаела што понатаму.

– Во комодата покрај неговиот кревет, најдов порака со наслов „Како се гледам себеси“. Јас обично не пребарувам низ работите на моите деца без причина, но фиоките на мојот син се полни со ѓубре што е премногу мрзливо да се фрли во ѓубре. Разбирам дека не се осмелував да го прочитам и дека требаше да го оставам тој труд таму и да се однесувам како да не сум го ни видела. Но, го прочитав она што го напишал и срцето ми се скрши кога сфатив што мисли за себе. Тој имаше многу негативни ставови. Тој напиша како се чувствува несакан, безвреден и како создава болка за сите околу него, особено нам. Мисли дека не ги исполнува нашите очеквања. Тоа ме натера да се запрашам дали, како мајка, сторив доволно за да се чувствува ценет и сакан како личност – напишала жената, истакнувајќи дека сметала дека тој го напишал текстот за советувањето затоа што понекогаш тоа го барале од него.

Му кажав на сопругот што најдов и тој смета дека е најдобро само да се преправаме дека не сме го виделе тоа, бидејќи тоа е приватна работа помеѓу нашиот син и неговиот советник и не треба да се мешаме, освен ако не се побара од нас . Но, мислам дека би било добра идеја да разговараме со него за тоа, а можеби и ние тројца би можеле да седнеме и да му помогнеме да види дека сè што наведе не е точно – напиша мајката.

Корисниците на „Редит“ ја советуваа да не му открива на синот што прочитала, туку да се увери дека тој е многу сакан.

– Не му кажувај дека си го прочитала тоа. Наместо тоа, кажете му колку го сакате и покажете му го секој ден – е еден од коментарите.

Слични Вести
Menu